Zo werkt het

Onze werkwijze is heel erg eenvoudig waardoor we efficient en snel kunnen Wediten. De lijnen zijn kort, onze ervaring zorgt ervoor dat jouw beelden binnen de korste keren klaar zijn om jullie bruidsparen te verbazen. We hebben het proces in 4 simpele stappen verdeeld een gemiddelde tijdslijn benoemd. In het eizone kan dat soms iets afwijken, daarover hebben we altijd overleg.

Let’s do some Wediting: de eerste catalogus

Geregeld in 4 simpele stappen

1.
Contact & Voorbespreking

Het is belangrijk om kennis te maken en te bespreken wat je mag verwachten als je besluit om het editen van een bruiloft uit te besteden. We maken een afspraak via Zoom, Skype, teams of Google zodat we elkaar leren kennen. We zijn erg benieuwd naar jou werk en bekijken samen je website, instagram en andere kanalen waar jij actief bent. Als je een goed gevoel hebt bij ons, kunnen we aan de slag op basis van jouw persoonlijke stijl en ideeën.

We sturen je een link naar een online formulier met een instructies en een beschrijving wat we van je nodig hebben. Je kunt hier je wensen kenbaar maken en een Lightroom catalogus met Smart Previews doorsturen. Let’s Go!

2.
Proefserie van 15 beelden

Je hebt ons een Lightroom catalogus gestuurd met Smart Previews. Die catalogus bevatten RAW beelden en door jou bewerkte beelden die je als sneak preview naar je bruidspaar hebt gestuurd. Dit zijn tussen 25 en 50 foto’s in jouw stijl van verschillende momenten. Denk aan getting ready, first look,  de loveshoot, een ceremonie, de borrel, taart, diner en feest. 

De overige beelden in de catalogus bevatten nog eens 20 beelden van de bruiloft die je wil laten editen. Op basis van jouw edits gaan we aan de slag om die 20 beelden te bewerken volgens jouw stijl. We exporteren de 20 beelden en sturen je een WeTransfer ter beoordeling.

3.
Wediting van jouw 1e catalogus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec facilisis nisi leo, ut faucibus est faucibus vulputate. Vivamus elementum viverra sem, a rutrum arcu viverra nec. Cras convallis quam velit. Integer tincidunt cursus lacinia. Donec sed suscipit nisi, sit amet sagittis ligula. Cras imperdiet sem erat, a vestibulum ex porta quis. Etiam in felis ac libero maximus suscipit.

4.
Downloaden van de catalogus

Als we klaar zijn met het wediten van jouw catalogus sturen we een link waar je de complete edits kan downloaden. Het enige wat je nog hoeft te doen is de foto’s in de catlogus koppelen aan de High Res beelden en you ar good to go! Voor jou is het een kwestie van exporteren naar het formaat van jouw voorkeur en je kunt de foto’s aanleveren aan het bruidspaar. 

Veel gestelde vragen

Wat wediten jullie aan de beelden?

Op basis van jouw stijl die je hebt aangegeven zullen we de beelden uit je catalogus in Lightroom bewerken. O.a. kleur, contrast, curves, gradients brushes en crops, alles volgens jouw favoriete settings, uitsluitend in Lightroom. We sturen je een Lightroom catalogus terug met de bewerkte Smart Previews. Lees hier meer over Smart Previews

Ik heb geen eigen preset, kan ik die van jullie of die van anderen gebruiken?

We werken uitsluitend in jouw eigen stijl zoals we die hebben doorgenomen tijdens onze kennismaking en zoals de beelden die je in een catalogus met bewerkte sneak peak foto’s hebt aangeleverd. Die stijl is persoonlijk en daar willen we niet van afwijken.

Wie is de Weditor van mijn bruidsreportage?

We zijn op dit moment met z’n drieën, één van ons zal die taak op zich nemen. Het eerste contact zul je hebben met Maryla of Marcel. Als je besluit om vaker met ons te werken dan zal het een vaste editor zijn zodat we jouw stijl steeds beter kunnen hanteren.

Hoe lang duurt het Wediten van mijn beelden?

Het is een beetje afhankelijk van de drukte in het seizoen maar doorgaan leveren we tussen 7 en 10 werkdagen. We gaan dan uit van catalogi tot 500 beelden. Mocht de catalogus groter zijn dan 500 beelden dan kan het iets langer duren en hebben we overleg.

Wat is het minimum aan beelden wat jullie wediten?

Lightroom catalogi met minder dan 150 foto’s nemen we niet aan maar je kunt als je 2 korte bruiloften hebt vastgelegd wel combineren zodat je aan dat minimum komt. Bij combinatie catalogi hebben we graag vooraf overleg.

Soms zijn beelden heel sterk in zwart wit, doen jullie dat ook?

Als jij bij het editen ook beelden in zwart wit levert aan het bruidspaar dan kunnen we dat voor je doen. We beginnen in jouw vaste kleurstijl, achteraf kunnen we een aantal beelden omzetten in zwart wit in jouw zwart wit voorkeursstijl. We maken dan een virtual copy zodat je beide hebt. Het is wel belangrijk om vooraf aan te geven wat je wil, de keuzes die jij maakt voor zwart/wit en het aantal is een persoonlijk iets.

Ik heb moeite om een selectie te maken, kunnen jullie dat ook verzorgen?

Het selecteren van de bruiloft laten we áltijd aan de fotograaf. Afgezien van het beeld, was er een bepaalde dynamiek op de dag en speelden er allerlei emoties. Uiteindelijk draait het voor het bruidspaar om het gevoel wat de beelden oproepen. Wij zouden selecteren op andere criteria, vandaar dat wij dat liever niet verzorgen. Mocht je jouw selectie nu maken in Lightroom, er is hele goed software die selecteren veel sneller en efficiënter maakt zoals PhotoMechanic.

Kunnen jullie ook beelden bewerken met Photoshop?

Soms heb je beelden waarin een storend element zit terwijl het moment heel erg belangrijk is.. Denk aan een verkeersbord, een vuilnisbak een videograaf die net verkeerd staat of een toevallige voorbijganger. Dat kan storend zijn en we kunnen je daarbij helpen. Dit is een aanvullende service en maatwerk. Als je dit wil dan hebben we vooraf overleg en we maken een prijsopgave.

Doen jullie ook aan skin retouch?

Soms heeft een persoon een minder fraaie huid die geretoucheerd moet worden. We kunnen dit achteraf heel goed voor je verzorgen, dit is een aanvullende service, graag hebben we vooraf overleg zodat we een prijsopgave kunnen doen. Over het algemeen gaat dit om beelden die wat closer zijn gemaakt en zijn het slechts enkele beelden.

Ik gebruik geen Lightroom, werken jullie ook met andere software?

Er zijn best een aantal andere RAW editors zoals bijvoorbeeld Capture One, Darktable of Rawtherapee. Wij hebben echter gekozen om slechts te werken met Adobe Lightroom Classic, de Desktop versie van Lightroom. Adobe Lightroom CC (cloud oplossing vooral voor mobile devices) biedt net te weinig mogelijkheden. Ter info er is een Adobe Fotografie abonnement beschikbaar voor €12,09 (inclusief BTW) per maand met Lightroom, Lightroom classic en Photoshop.

Ik heb nog nooit gewerkt met Smart Previews, hoe werkt dat eigenlijk?
Het werken met Smart Previews is eigenlijk heel eenvoudig. Lightroom genereert eigelijk een lage resolutie versie van het originele bestand met alle bewerkingsmogelijkheden. Als je de catalogus exporteert dan zijn daardoor zijn de bestanden klein waardoor je snel en efficient kunt uploaden. De originele beelden blijven altijd in jouw eigen bezit. Zodra we jou de bewerkte catalogus terug sturen is het heel eenvoudig weer te koppelen aan de originele beelden. Bekijk hier een (Engels) instructievideo van Adobe over Smart Previews.

Ik heb nog nooit gewerkt met Smart Previews, hoe werkt dat eigenlijk?

Het werken met Smart Previews is eigenlijk heel eenvoudig. Lightroom genereert eigelijk een lage resolutie versie van het originele bestand met alle bewerkingsmogelijkheden. Als je de catalogus exporteert dan zijn daardoor zijn de bestanden klein waardoor je snel en efficient kunt uploaden. De originele beelden blijven altijd in jouw eigen bezit. Zodra we jou de bewerkte catalogus terug sturen is het heel eenvoudig weer te koppelen aan de originele beelden. Bekijk hier een (Engels) instructievideo van Adobe over Smart Previews.

Value:

Calculated Value:

Lightroom Smart Previews

De laatste versie van Lightroom heeft de mogelijkheid om Smart previews te maken. Deze Slimme voorvertoningen zijn verkleinde gecomprimeerde DNG files die je kunt bewerken zonde dat je de originele High Res bestanden hoeft te hebben. Dat heeft als voordeel dat je een veel kleiner bestand hoeft te sturen met lange wachttijden tot gevolg. Zodra de High Res foto’s weer beschikbaar zijn in lightroom worden die direct geupdate. Wil je weten hoe je een Catalogus met slimme voorvertoningen moet maken? Bekijk het filmpje van Adobe.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.